Forum www.forchem.fora.pl Strona Główna

 problem chemiczny w kuchni

Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
Ag




Dołączył: 04 Wrz 2013
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 13:07, 15 Lut 2014    Temat postu: problem chemiczny w kuchni

Robiąc ostatnio wypieki zauważyłam, że na kremie z bitej śmietany jak robię dekoracje z lukru to on zaczyna płynąć po pewnym czasie i rozdziela się na fazy.

Z kolei nie ma tego problemu jeżeli użyje się kremu z masła.

Rzeczywiście jest to napisane w necie, że tak jest ale nie mogę znaleźć wytłumaczenia.
Obydwa składniki zawierają w sobie tłuszcz zwierzęcy, więc nie wiem jaki może być powód.
Czy ktoś chce się pogłówkować ze mną? Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Raghnall




Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:34, 15 Lut 2014    Temat postu:

Raczej będzie to związane z fizyką, niż z chemią

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.forchem.fora.pl Strona Główna -> Biochemia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
gBlue v1.3 // Theme created by Sopel & Programosy
Regulamin