Forum www.forchem.fora.pl Strona Główna

 hydroliza cukrów i soli

Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
anita606




Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:51, 13 Maj 2014    Temat postu: hydroliza cukrów i soli

Czy skoro cukry są nie rozpuszczalne i ulegają hydrolizie może też powiedziec że sole nie rozpuszczalne ulegają hydrolizie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
belpherka
Bogini Chemii



Dołączył: 13 Sie 2013
Posty: 145
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 56 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 5:44, 14 Maj 2014    Temat postu:

Nie, nie można tak powiedzieć. Hydrolizie ulegają tylko sole rozpuszczalne w wodzie. Oczywiście oprócz soli mocnych kwasów z mocnymi zasadami, nawet jeśli te są dobrze rozpuszczalne w wodzie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.forchem.fora.pl Strona Główna -> Szkoła średnia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
gBlue v1.3 // Theme created by Sopel & Programosy
Regulamin